miercuri, 24 februarie 2010

cum să vă cârpiţi blogul

De ore bune blogul meu a paralizat din motive inexplicabile - fie că încercam să public un articol nou ori să actualizez unul vechi, pagina de editare se încărca şi se încărca şi se încărca şi nu mai prididea cu gătitul.. Am încercat manevrele tradiţionale de resuscitare (restart, alt browser, alt calculator, altă pereche de şosete, un ciocan mai mare & alte tehnici persuasive omologate... ) n-a funcţionat nimic. Ca orice vecin bine instruit, mi-am aruncat ochii la caprele celorlalţi şi m-am liniştit când am aflat că nu-i doar problema mea, ci o bulibăşeală globală, cu iz de pandemie, printre clienţii Blogger. Nu chiar toţi - am verificat, de pildă, pe Tz-shirt, blogul pe care l-am cam lăsat de izbelişte în ultimele luni, am descoperit că puteam publica fără probleme (doar că nu aveam chef, dar asta-i altă poveste... Dar am profitat de ocazie şi-am şters niţel praful, că spamul se-aşternuse cât degetul..). Pentru că nu mai intrasem de multă vreme acolo, erau încă active anumite setări din epoca de piatră. Şi dacă am văzut că merge opaiţul, mi-am mutat, temporar, şi blogul ăsta lângă Flinstoni, ceea ce-i sfătuiesc, temporar, pe toţi clienţii blogspot care au aceeaşi problemă. Tot ce trebuie să faceţi e să treceţi pe editorul vechi: intraţi în Tabloul de bord > Setări > Elementar [colţul din stânga sus] > Selectaţi editorul de postări > bifaţi Editorul anterior > Salvaţi.
PS. Nu, n-am avut Dacie când eram mic. Dar am fumat ţigări Dacia şi am schimbat vreo 5 biciclete..

2 comentarii:

Anonim spunea...

dar dacă nu vreau să revin la şablonul vechi ce fac? şi eu am o temă Deluxe Templates pt. Blogger, văd că tu ai păstrat-o şi merge. îmi scapă ceva?

Mugur Grosu spunea...

aşa-i că ţi-a fost lene să încerci? ai fi descoperit că nu schimbi şablonul - e vorba doar de setări la partea de editare.
dar nu s-a reparat nici acum şandramaua globală? sau şi asta ţi-a fost lene să vezi? :)