joi, 12 noiembrie 2009

Prima mea beție

Eram cu Silviu Dancu în metrou la Universitate şi croncăneam de zor în faţa unui panou publicitar uriaş. Nu găseam nimic pentru care să-i dăm măcar notă de trecere, deşi părea să fie o chestie ecologistă, genul ăla de afişaj isteţ, cu o imagine hoaţă secondată de tradiţionalul mesaj mobilizator care conţine, inevitabil, o răsteală de mare angajament social: Implică-te! Acţionează! Fă pe dracu în patru ca să-ţi salvezi planeta etc. În fapt, tot panoul era ocupat de o tipă tolănită într-un fotoliu în faţa televizorului. Şpilul era că atât fotoliul cât şi televizorul erau năpădite de o chestie verde, probabil muşchi sau licheni, ceea ce cred că-i emoţionase la culme pe ecologiştii care puseseră la cale campania, deşi tot decorul avea astfel o aură insalubră, chiar horror. Ce ne intriga şi mai mult era că ecranul televizorului se prezenta complet alb, ceea ce o punea într-o lumină teribil de neplăcută pe tipa care insista să privească ecranul gol: cât să te şi zgâieşti la ecranul ăla care nu transmite nimic? Dacă tot eşti ecologist, stinge televizorul! Citeşte o carte! ...Şi cum bombăneam noi aşa, nu ştiu cum îi fug ochii lui Silviu ceva mai încolo şi-odată scoate un strigăt! Ce să vezi, după alt panou imbecil urma unul pe care erau scrise numele noastre, mari, alături de Mitoş Micleuşanu, Mihai Vakulovski, Vasile Leac, Johnny Răducanu, Florin Iaru, Iulian Tănase, Radu Vancu, Constantin Acosmei, Şerban Foarţă, Constantin Vică, Bogdan Ghiu, Gabriel H. Decuble, Matei Pleşu, Daniel Vighi, Robert Şerban și Augustin Ioan. Am dat să scoatem aparatele foto, pentru că nu ţi-e dat în fiecare zi să vezi aşa o năzdrăvănie, dar chiar atunci năvăli trenul în staţie şi se puse între noi şi eternitate. Isprava aparţinea editurii ART, care lansează colecţia Prima dată, o serie de antologii la care fusesem invitaţi și noi să contribuim. Primul volum, căruia îi făcea reclamă şi măreţul panou, este Prima mea beţie, şi va fi lansat vineri, 13 noiembrie, ora 18.00, la Clubul Ţăranului Român. Ritualul de desperechere va fi oficiat de Mitoș Micleușanu, Gabriel H. Decuble, Bogdan Ghiu și Constantin Vică. Hai, implicați-vă, luați atitudine! Veniţi să ne sorbim sufletele şi să ne veselim!

12 comentarii:

an inmigrante spunea...

îmi voi cheltui toţi banii numai pe apariţiile tale, grafomanule:)

Mugur Grosu spunea...

nu te mai plânge atât și implică-te, acționează! oricum copacii vor fi tăiați, măcar să fie pentru un scop nobel, hehehe

an inmigrante spunea...

bai, acu citeam in the guardian seria de articole dedicata revolutiilor din 1989. si vad, intr-un articol al unui ziarist englez, Victor Sebestyen, o chestie foarte gen "the number 23": tipul vorbeste despre caderea zidului berlinului (9.11.) ca despre the real 9/11. vezi mata ce înseamnă un simplu semn grafic? numai, gata, nu ma mai uit la bani, ca vad doar cifre, numere, kabala, the number 23 etc si chiar o iau razna

Anonim spunea...

bun e uischiul ghirghiuliu,
daridaridara daradiridam!

sora_de_razboi spunea...

Şmecherilă, ce ne-ai aburit cu panoul publicitar şi tralala. Ne-am îmbătat şi dup-aia ne-ai dat să citim. Bună treabă. Şi acum, că ştiu că ai copilărit prin aceleaşi locuri cu al meu, pe bune de nu vreau să ştiu şi unde te-ai îmbătat prima dată. Auzi, dar la lansare dai de băut? Că dacă nu îmi cumpăr eu ceai şi-ţi fac în ciudă. :)))

sora_de_razboi spunea...

Eram asa somnoroasa aseara ca nu mi-am dat seama ca-i vorba de alta lansare. :))) Mie imi spusese Silviu de lansarea de la Carturesti, de luni. Care urmeaza, cum ar veni.

Clinci spunea...

Mugurel, trimite-ne si noua cartea, impreuna cu o sticla de ceva la pachet, ca e criza mare...

Mugur Grosu spunea...

@catalina: lasa ca o scoatem la capt la a treia lansare, cu volumul "prima mea dezamagire in dragoste", haha. te anunt cand aflu si eu mai multe :)

Mugur Grosu spunea...

@clinci: volume nu mai am, ca unul s-a furat si altul s-a baut :) dar gasiti sigur la carturesti, probabil si la diverta :) gand bun!

Mihai spunea...

mi-e ciuda ca n-am ajuns. dar o cumpar de craciun, asa ca un fel de cadou de criza. si citesc si beau ceva

Mugur Grosu spunea...

..stai să vezi "prima mea dezamăgire în dragoste" [care va fi, cred, lansată în 3 decembrie] - se-anunță un cadou excelent pentru tot anul! :)

mihai spunea...

vezi cum ma faci sa spun prostii! vreau un cadou de criza, citesc, beau ceva, restul ... ma culc si ma odihnesc :)_