joi, 10 septembrie 2009

luceafăru1850

Câţi nu ne-am întrebat ce-ar fi fost Eminescu în zilele noastre? Am zâmbit la ideea că ar fi avut-o pe Veronica Micle în blogroll. Că ar fi mângâiat-o pe Facebook. Că ar fi aşteptat-o pe mess, pe invisible. Că s-ar fi declarat favoriţi pe Youtube. Iar ea i-ar fi cerut să facă un download pe fibra optică. Cele 98 de strofe ale celui mai lung poem de amor din lume ar fi încăput într-un sms de 160 de caractere. Cu tot cu spaţii. Scrisoarea a III-a ar fi fost un Re: Re: Reply la primul e-mail. Oda în metru antic ar fi ajuns un link la o piesă de Sepultura. Seara pe deal? Un status message. O, rămâi? Un pls. Sau un buzz. Nu mai insist. Setea mea de cunoaştere e, cumva, potolită. Cunosc destui scriitori printre bloggeri şi viceversa. Iar uneori nici nu ştiu care-i viceversa la ce. Eu însumi mă simt viceversa propriilor mele profiluri, infinit mai populare ca mine. Eu sunt ursuz, mizantrop, nemulţumit, fără chef şi abulic. În schimb avatarurile mele pe net au sute şi mii de prieteni. E limpede că se descurcă mai bine. Le-aş cere să-mi dea şi mie add friend. Eu tocmai am numărat 7 luni de când nu mi-am văzut părinţii. Nu au profil pe Facebook.

11 comentarii:

iulian zaharia spunea...

si tu esti perspessicius

Mugur Grosu spunea...

nu, nick-ul asta nu-l am. e luat? :))

Anonim spunea...

sunt foarte scumpe imbratisarile tale gratuite. mai a un singur dor: sa numai ,,ne radem'' pe marginea versurilor care ne sunt versuri de companie pe perne

Anonim spunea...

Yo soy yo y mis circunstancias!

Euxiniu spunea...

"Mihai Eminescu is now offline"
Mihai Eminescu is typing a message.
You currently appear offline to Macedonski.
eu Mihai: bă dobitocule
Macedonski faţă de cur is typing a message.
Macedonski faţă de cur: lasă-mă că am treabă.
BUZZ
eu Mihai: scuze de buzz

dc spunea...

ce final ai facut, batrane...
excelent.

dan

Mugur Grosu spunea...

uite de ce stau pe-aici în loc să-mi scriu cărţile, hehehe. a început să mă deranjeze teribil că la o un volum nu poţi să-ţi auzi cititorii :)

Anonim spunea...

mi-a placut la nebunie postarea asta, mugur. iar finalul m-a palit in moalele capului.

Mugur Grosu spunea...

au! sărut mânuşiţele, n-a fost cu intenţie! dar, ca să dreg cumva busuiocul promit să mă duc acasă în prima săptămână a lui octombrie, după ce mă-ntorc de la Praga. şi, pentru ca busuiocul să rămână sfinţit, mărturisesc că am înnodat drumul ăsta de o lansare de carte la Constanţa a unui tiz "consătean" pierdut prin America şi pe care l-am întâlnit prima oară pe world wide web!

Mircea Ţuglea spunea...

Deci tu te duci la Praga şi Ianuş nu? După aia vii direct cu avionul până la Kogălniceanu?

Mugur Grosu spunea...

era si Ianus in schema. initial eram 6 dar, din cate am inteles, tocmai acum s-a apucat sa inceapa un razbel cu icr-ul, s-a ajuns si la proces si a fost taiat de pe lista. pe scurt, un subiect trist