vineri, 25 februarie 2011

Să învăţăm româna cu Kelemen Hunor

Într-un comunicat primit de la cabinetul ministrului Culturii, Kelemen Hunor, în legătură cu o scrisoare deschisă prin care 17 organizaţii non-guvernamentale cereau demiterea sa, am avut reala surpriză să lecturez următoarele:
"Dacă ar fi să citim ad litteram scrisoarea ONG-urilor, acestea reclamă „lipsa de implicare a ministrului Culturii în procesul de distrugere a patrimoniului” (sic!). Asta înseamnă, pe româneşte, că ministrul Culturii NU este implicat în distrugerea patrimoniului. Nu vrem să fim pedanţi, dar, din păcate pentru demersul ONG-urilor, această bâlbâială a raţiunii se regăseşte sistematic într-o scrisoare redactată în grabă (de ce oare?, de ce acum?) şi în care torentele de cuvinte dramatice covârşesc logica şi orice fel de spirit constructiv."
Nu am citit documentul oficial semnat de ONG-uri, dar am găsit aiuritoarea sintagmă în nenumărate ziare, inclusiv ca subtitlu în Evenimentul Zilei. Nu ştiu cum e cu salvarea Pieţii Matache, dar aici Kelemen Hunor are dreptate: cine salvează limba română?

2 comentarii:

Iulian Tănase spunea...

Haha, bun și Hunor, să trece pe casieriță!

Mugur Grosu spunea...

vorba ceea, când aud de cultură, casieriţele-s udemereu :)