joi, 6 august 2009

Prima masă

Lansarea programului Prima Masă, destinat celor ce vor să îşi cumpere pentru prima dată de mâncare prin credit alimentar, a fost salutată atât de bancheri cât şi de subdezvoltatori. Statul român va garanta creditele acordate prin acest program până la un plafon maximal de 60.000 de îmbucături, în condiţiile în care titularul va declara pe propria răspundere că nu a mai mâncat nimic niciodată.
Piaţa a reacţionat imediat, preţurile la alimente crescând cu 10-15%.

12 comentarii:

Mircea Ţuglea spunea...

Nu mai scrie scurt! N-auzi că nu face bine?
Se dă şi Prima Bere?

claudiu komartin spunea...

:) râsu-plânsu, dammit

Mugur Grosu spunea...

@mircea! tu crezi tot ce spune Şoitu?
n-o să-mi schimb mobila-n casă de câte ori are el viziuni, clar!
[berea parcă doreau s-o declare aliment... aliment al naturii!]

@claudiu! cum e la 26 de ani? am trecut şi eu pe acolo, dar dacă mă uit înapoi mă fac stâlp de sare... la mulţi ani e din tonomat, aşa că eu îţi spun doar atât: trage de timp, trage de timp cât poţi!

Anonim spunea...

batrinul mugur da lectii de cecitate :) mor de ris :) bine ca macar tu esti vesel, eu is cam deprimat ca m-am trezit tot in romania.

Anonim spunea...

Prim-ministrul României a zis că dacă tinerii însurăţei vin în faţa altarului virgini le dă prima lecţie... (îl va ajuta un ministru... blondă...)

an inmigrante spunea...

bai, nu mai baga stiri incomplete! am fost sa-mi depun dosarul si m-au conditionat cu un avans... ghici ce mi-au cerut!
dane, si miine tot acolo te vei trezi... asa ca las-o mai moale cu alea sau nu le mai intrerupe:)

ck, sa traiesti! ti-a spus mugur ca te iubesc, nu? la multi ani, na!

p.s. breaking news alert: motanii din kaufland au fost arestati. s-au produ dovezile conform carora motanii incercau sa plaseze etichete cu preturi de dumping.

Anonim spunea...

mugure, 26 ca 26... dar intreabama pe mine cum ma simt la 21. cand ma uit inapoi tot stalp de sare ma fac...

dan ghemes spunea...

Masura de criza a cabinetului Groparu: initiez programul "sex for food", neserioasele sa se abtina!

Ambrosio spunea...

Se întâmplă o singură dată în viaţă. Na că a şi trecut:
12:34:56 /7.08.09

Mugur Grosu spunea...

@dan i: putea fi mai rău, să te trezeşti taman la Petuşki!

@mihai: dar el de ce s-o fi numind Prim ministru? o fi tot vreo pomană garantată de stat?

@sorin: aşa-i, uitam de avans! 5 la suta de grame? spre exempu, pentru că tot ai pomenit de motani: mârtocul din casa mea are un meniu foarte variat, de la whiskas şi kitekat (tot un drac, important e să crezi în schimbare!) - nişte pliculeţe deloc ieftine, pe care scrie mare Somon, Miel, Iepure, Raţă sau Gingii de Belugă, vorba lui Mitoş. numai delicatese! dacă te uiţi, însă, cu microscopul la ce mai scrie acolo, afli şi câtă raţă sau belugă conţine un plic: 5 la sută! adică 5 grame! restul sunt lături şi resturi din care n-au stors nici măcar de-un parizer... de câte ori îl văd înfulecând mă amuz incercând să ghicesc de câte nanograme de somon, miel sau iepure are parte la fiecare îmbucătură...

@cosmin: şi eu am împlinit, de curând, 21 de ani... de când m-am apucat de fumat!

@dan g: cum era vorba aia? “îl doriţi feliat?”

@ambrosio: da, a trecut pe lângă mine istoria. dar sunt convins că Realitatea a băgat un breaking news cu mulţi martori oculari şi ce-a simţit fiecare. sigur or să dea vreo reluare.

Anonim spunea...

eu o luna de cand mam lasat. o luna, o luna si

pogo man spunea...

acum pare convenabil pentru ca euriobor a ajuns la un minim istoric, dar cum creditul il veti plati in jumatatea care v-a mai ramas din viata ganditi totul pe aceeasi lungime de unda. euribor va creste intr-un an doi de la 1 la 4% sau chiar mai mult, asa ca minunatele voastre rate de 300 euro vor sari pe la 600 de euro, si ma indoiesc ca salariul vostru se va dubla peste noapte, si-atunci pa! cred totusi ca laturile care s-au grabit sa scumpeasca apartamentele in numele programului prima casa nu vor gasi prea multi fraieri. majoritatea s-au fript deja, ori cu creditele porcesti anterioare crizei ori cu alte programe-chilipir gen caritas, fni, fna, dracula park etc