luni, 6 aprilie 2009

Ne vedem la Cotroceni!


Marţi, 7 aprilie, ora 13.00, petiţia pentru acordarea cetăţeniei române scriitorului Alexandru Vakulovski va fi depusă oficial la Preşedinţia României, Compartimentul pentru probleme cetăţenesti, audienţe şi petiţii.

Petiţia a fost semnată de peste 1100 de persoane, de la Harry Tavitian, Dan şi Lia Perjovschi, Bogdan Ghiu, Thomas Ciulei, Paul Goma, Mitoş Micleuşanu, Şerban Foarţă, Liviu Papadima, Radu Paraschivescu, Ruxandra Cesereanu, Dumitru Crudu, până la semnatari care s-au declarat simpli cititori sau oameni scandalizaţi de impunerea interdicţiei de intrare în România scriitorului Alexandru Vakulovski.

La ora 12.45, în imediata apropiere a Palatului Cotroceni, la intrarea dinspre Grădina Botanică, mai mulţi semnatari ai petiţiei şi-au dat întâlnire pentru a susţine simbolic demersul. Ca “semn de recunoaştere”, cum bine se potriveşte cu statutul misiei lor, aceştia au convenit să aibă asupra lor una dintre cele 7 cărţi pe care Alexandru Vakulovski le-a scris şi publicat în România.

** foto: Alexandru Vakulovski, slogan: Florin Dumitrescu


** [later edit] Gata. S-a făcut şi asta. Ce-ar fi de zis s-a zis deja aici şi aici şi aici. La mulţi ani, Alexandru!

2 comentarii:

Anonim spunea...

am pus si la mine pe blog.

Lucu spunea...

Articolul din Cotidianul cred ca e singura referinta la acest subiect din presa de azi. In rest, mass-media a fost ocupata toata ziua de ieri si va fi ocupata si azi de "revolutia" de la Chisinau, desi cele 2 subiecte puteau foarte bine sa fie tratate "la pachet". Era momentul ideal sa se faca dovada nepasarii totale a autoritatilor romanesti fata de conationalii nostri din Basarabia, in pofida tuturor declaratiilor gaunoase ale politicienilor de orice culoare.