joi, 26 martie 2009

în genunchi, românia!


Statul poliţienesc face ce ştie mai bine: într-o gură plină de carii se extirpă dintele sănătos.

Scriitorul român născut în Basarabia Alexandru Vakulovski a fost expulzat, pentru că-i expirase viza de şedere în românia, după ce-a aşteptat cetăţenia română mai bine de 4 ani, după ce-a absolvit facultatea de litere în românia, după ce-a publicat 7 cărţi în limba română şi-a fost cuprins în numeroase antologii literare drept unul dintre cei mai valoroşi scriitori români contemporani.

Strălucita operaţiune aparţine poliţiei din Cluj, după ce a rezolvat cu succes cazuri la fel de urgente precum jaful armat de la Banca Transilvania, jaful armat de la benzinăria din Mănăştur ori scandalul Fabricii de permise auto din Cluj.

Între timp, un lovitor-cu-piciorul-în-minge din Germania a primit cetăţenia română în 3 săptămâni printr-o simplă umflare de muşchi la ministerul justiţiei, doar ca să poată juca sâmbătă în meciul cu Serbia.

La o ţară care-şi trişează în aşa hal istoria, care a învăţat să aplaude doar la înmormântări, care-i calcă în picioare pe vii pentru o poză cu morţii, nu ne rămâne decât ca sâmbătă seara să ţinem cu Serbia.

În genunchi, românia! Cum te vei mântui după asta? E postul paştelui. În genunchi. Să nu te mai ridici de acolo. Să nu te mai ierte decât sfântul pământ.

2 comentarii:

Anonim spunea...

am preluat o parte din articol. Cu link de rigoare. Sper sa insemne ceva, si sa nu se mai cace lumea pe cultura noastra. Poate reusim sa iasa la lumina preacurvia asta de sistem imputit.

Anonim spunea...

Excelent acest ultim text de pe blog-ul tau (evit cu obstinatie termeni precum "post", "postare", uzitati de acei "internauti" care considera ca "scrisul", indiferent de scula folosita, ori gramatica invatata in scoala sunt aproape de rusine in acest mediu). Mi se pare ca <<"bate" actualitatea noastra destul de bine">>, ca sa-l citez pe Grigore Soitu. Pacat ca nu a aparut intr-un cotidian de mare tiraj unde ar fi avut sansa, datorita editiilor online, sa fie citit de mult mai multi oameni decat insumeaza vizitatorii unui blog. Doar ca nu stiu cati din media ar fi fost interesati de acest subiect (exceptie facand articolele aparute in "Observatorul Cultural" sau "Cotidianul", ultimul avand insa mentiunea "publicitate", ceea ce ma face sa cred ca a fost taxat ca orice reclama; pe televiziuni insa nici o vorba, sau s-o fi pierdut poate in "vacarmul" cauzat de evenimente minore, carora li se da importanta nationala).
Fata de acest abuz flagrant, cu caracter profund antinational, comis de institutiile statului (si nu ma refer strict la "militienii" din Cluj), ma intreb ce credibilitate mai poate avea imensul tapaj care se face in ultimele ore pe seama relansarii "campaniei romanofobe" in Basarabia, pe fondul apropierii alegerilor de la ei. Oare asemenea actiuni din partea autoritatilor romane nu vin sa intareasca convingerea multor basarabeni care vad in Romania", la fel ca presedintele lor, un "neprieten"? Intrebare retorica.
Excelent si textul fratelui lui Vakulovski" de pe blog-ul sau personal.